Fysik

Henfald

19. januar 2009 af dikkelmikkel (Slettet)

Hej, Jeg har følgende opgave:

I et ekspeiment med Bi-208 målte man på 91,9g. I løbet af fem dage blev der registreret 128 alfa henfald. Bestem her ud fra en værdi for halveringstiden.

Jeg er ikke helt sikker på hvordan dette gøres, jeg kan ikke bruge N og N0 da der er for mange decimaler. Kan jeg bruge en anden formel? Hvordan ville i løse opgaven

Mvh. Mikkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal ikke bruge mere end tre betydende ciffre i svaret, (det maksimale der er i opgav, nemlig 91,8 gram).

Halveringstiden findes i øvrigt af:

Hvis y(T) = ½ y(0), så er ek*T=½ og y(t+T)=y(0)*ek*(t+T)=½y(t).


Skriv et svar til: Henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.