Fysik

Beregn tid og hastighed

19. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

Hvor lang tid tager et fald fra 10 metervippen, hvis vi ser bort fra luftmodtand?

kan det godt passe, at det tager 1,42 sek?

Med hvilken hastighed rammer udspringeren vandet?

Kan det godt passe, at det giver 14,02 m/sek?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2009 af kimor (Slettet)

i nummer 2 skal du huske at sige strækning/tid


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal bruge formlerne. s(t)=½at2+v0t+s0, hvor a=g

Og bruge ovenstående tid til at hastigheden efter 10 m. v(t)=gt+v0

Det hele kommer an på hvad initialhastigheden v0 er.


Svar #3
19. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

#2 Jeg har brugt den nævnte formel for opg 1, men i opg 2 har jeg derimod brugt formlen

v^2=√2*a*s?. Men det giver alligevel det samme..


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#3 Brug hvad du vil så. selvom der vist er en fejl eller to i din formel :)


Svar #5
19. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

Hvor ligger fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2009 af kimor (Slettet)

Hvis du siger strækning/tid får du hastigheden..

Hvor ligger problemet?


Svar #7
19. januar 2009 af surfact1 (Slettet)

Jeg mente til  formlen (#3)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Energibevarelse er vist nemmest til opgave 2.

#1: Nej, idet accelerationen er forskellig fra 0.

#0: Ses bort fra luftmodstand vil du kunne beregne tiden ved at sige 10m = 0.5 * 9.82m/s^2 * t^2, hvor t er tiden du ønsker at finde. Ved omrokering fås:

20m/9,82m/s^2 = t^2 <=> t =sqrt(20m/(9,82m/s^2)) = 1.42s.

For at finde hastigheden ved vandoverfladen bruges energibevarelse:

m*g*h=½ * m * v^2 => 2gh = v^2 <=> v = sqrt(2gh) = sqrt(2*9,82m/s^2 * 10m) = 14,01m/s.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2009 af Arctan (Slettet)

Hvorfor dog besværliggøre opgaven ved at bruge energibevarelse?

v(1.42 s) = 9.82 m/s2 · 1.42 s = 14 m/s


Skriv et svar til: Beregn tid og hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.