Matematik

Geometri

19. januar 2009 af Smoljan (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med at vise, at a=2uv, b=u² -v²  og c=u² +v²  er sider i en retvinklet trekant. ?

HASTER!! :O)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Pythagoras


Svar #2
19. januar 2009 af Smoljan (Slettet)

Jamen, hvordan viser jeg det? Med en formel, funktion, eller lign.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Vha. Pythagoras - eller rettere den omvendte Pythagoras.

Indsæt i a2+b2=c2

Når ligningen passer er trekanten retvinklet.


Svar #4
19. januar 2009 af Smoljan (Slettet)

Kan du skrive det for mig? Forstår nemlig ikke hvordan.


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du har selv skrevet hvad a, b og c er. Sæt det ind i Pythagoras.


Svar #6
19. januar 2009 af Smoljan (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at stemme.

Hvis jeg skriver

2uv² + u² -v² = u²+v²,

og løser ligningen, så får jeg:

2uv² + u² -v² -u²-v²,

ved reducering bliver det så

2uv² -2v², hvilket ikke passer.

Hvad er det jeg gør forkert?
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Det skal da i anden i Pythagoras:

(2uv)2 + (u2-v2)2 = (u2+v2)2

Benyt kvadratsætningerne


Svar #8
19. januar 2009 af Smoljan (Slettet)

Jeg kan stadig ikke få det til at stemme.

Jeg skriver altså:

(2uv)² + (u²-v²)² = (u²+v²)²

4uv² + 4u -4v = 4u + 4v

4uv² + 4u - 4u = 4v + 4v

4uv² = 8v²

Hvilket ikke er korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du trænger til at øve dig i regneregler, især kvadratsætningerne

(2uv)2 + (u2-v2)2 = (u2+v2)2

4u2v2 + u4 + v4 - 2u2v2 = u4 + v4 + 2u2v2


Svar #10
19. januar 2009 af Smoljan (Slettet)

Bliver det så:
 

4u²v² + u4 + v4 - 2u²v² - u4 - v4 - 2u²v²

4u²v²-4u²v²

o


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. januar 2009 af ibibib (Slettet)

ja


Svar #12
19. januar 2009 af Smoljan (Slettet)

Tusind tak for hjælpen:O)


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.