Matematik

Tangentligning?

20. januar 2009 af Christinelouise (Slettet)

Jeg skal finde en tangentligning - uden hjælpemidler - og har problemer med at finde ud af og forstå regnemetoden.

f(x) = 7*ln(x)-2x^2

hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af mathon

f '(x) = (7/x) - 4x


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at finde f'(x), som er det samme som hældningskoeffecienten. Dernæste skriver du liniens ligning op som α=(y(x)-y0)/(x-x0), og så indsætter du den fundne værdi for hældningskoeffecienten α i udtrykket og skriver den på normalformen y(x)=y0+α*(x-x0) Kan du se, at dt er den smme ligning som den første blot løst med hensyn til y(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af mathon

tangentligning:
y-yo = ((7/xo) - 4xo)*(x-xo)


Skriv et svar til: Tangentligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.