Matematik

ligningerne for tangenten ...hvor grafen skærer linjen ...?

20. januar 2009 af AJ2008 (Slettet)

 hej alle.

nogen der vil hjælpe mig med at forstå dette spg.?

"Bestem ligningerne for tangenten til grafen for f(x)=x^2-6x+5 i de punkter, hvor grafen skærer linjen y=x-1"

jeg skal helt sikkert bruge tangentligningen, hvilket jeg også godt kan finde ud af. men forstår ikke hvad de mener med "hvor grafen skærer linjen y=x-1" 

?? håber i vil prøve at hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2009 af peter lind

Du skal først finde skæringspunktet. Det betyder at du skal løse ligningen f(x)=x-1. Dette bliver en andengradsligningen, så du får formentlig 2 løsninger. Er x0 en løsning, skal du finde tangenten i punktet (x0,f(x0)


Svar #2
20. januar 2009 af AJ2008 (Slettet)

 hvad mener du med at løse ligningen? skal jeg sætte den lig med den anden eller hvordan får jeg den til en andengradsligning?


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. januar 2009 af peter lind

f(x)=x^2-6x+5=x-1


Svar #4
20. januar 2009 af AJ2008 (Slettet)

 tak, jeg vil prøve


Skriv et svar til: ligningerne for tangenten ...hvor grafen skærer linjen ...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.