Matematik

differentialligninger. ????

20. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

en funktion f(x) er løsning til differrentialligningen

dy/dx=-2x*y,
og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e) og (1,-e).

bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Bestem hældningen af de to tangenter(indsæt i differentialligningen) og herefter kan vinklen mellem disse findes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Skal der ikke stå (-1,-e) i det andet punkt?


Svar #3
20. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

#1 hvordan skal jeg starte


Svar #4
20. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

#2 nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#3
 

Find hældningen a(dy/dx)


Svar #6
20. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

#5 er hældningen ik -2x


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#6

Indsæt punktet i differentialligningen og udregn, men nej, en hældning indeholder ikke x.


Svar #8
20. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

#7 hvad med (-2e over -1)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)

dy/dx=-2x*y,
 

Hældning 1: ((1,e))

Der indsættes og fås:

a=dy/dx=-2x*y=-2*1*e=-2e

Hældning 2 fås på præcis samme måde


Svar #10
20. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

#9 den anden hældning er 2e


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Det forvirrer mig, at grafen for en funktion går gennem to forskellige punkter med samme 1.-koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja der er differentialkvotienten ikke defineret, det var også derfor jeg spurgte, om det ikke skulle være (1,e) og (-1,-e), det kunne også være (1,e) og (-1,e), så får vi to grene, hvis vinkel vi kan beregne


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Funktionen får udtrykket f(x) = exp(-x2)+C. Indsættes punktet  P=(1,e), er C=e-1/e. Indsættet punktet (1,-e), fås -e=e, og det er et falsk udsagn. Punkterne P (1,e) og Q=(-1,e) tilfredsstiller funktionen, så punkterne må hedde (1,e) og (-1,e)


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Her er filen med grafen vedhæftet

Vedhæftet fil:differentielregning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. marts 2009 af Melboi (Slettet)

Jeg sidder og kæmper med samme opgave. Jeg har dog fået, at vide af min lærer, at der er fejl i lærerbogen og som Erik Morsing skriver hedder punkterne 1,e og -1,e


Skriv et svar til: differentialligninger. ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.