Matematik

Cylinders Overfladeareal

20. januar 2009 af loopin313 (Slettet)

Har brug for noget hjælp fordi dette siger mig intet overhovedet :(

Cylinderens overfladeareal er summen af den krumme overflade og cylinderens to låg. Arealet af den krumme overflade er lig med arealet af et rektangel, hvis sider er grundfladens omkreds og cylinderens højde.

Opskriv en formel for overfladearealet vha isolering af h i denne formel.

Tak på forhånd for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

tag en paprulle fra en køkknrulle og skær den op på langs, bred den så ud, så kan du se det


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg forestiller mig et rund cylinder med en konstant radius.

Først finder vi arealet af de to ende stykker. Dette er bare arealet af en cirkel gange 2.

A1=2πr2

Arealet af selve røret må være omkredsen af cirklen ganget med dens højde h.

A2=h*2πr

Nu er det samlet areal:

A=A1+A2


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du mangler bunden


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan også bare taget et stykke A4 papir for eksempel og form det som en cylinder, så vil du se, at omkredsen svarer til den ene side og højden til den anden side


Svar #5
20. januar 2009 af loopin313 (Slettet)

#1 - Det var nu ikke selve cylinderen jeg ikke forstod men spørgsmålet:

Opskriv en formel for overfladearealet vha isolering af h i denne formel.


Svar #6
20. januar 2009 af loopin313 (Slettet)

kan dette passe?


Oa = 2 * π * r * h + π * r2

hvoraf Oa = overfladeareal


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2011 af Radamel (Slettet)

amsuyu....baaaaaaaanjoooooooooooood


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2011 af Radamel (Slettet)

deri maaaaaaaaaa


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2011 af Radamel (Slettet)

ojeen har ik nogen klunker

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2011 af Radamel (Slettet)

hakan er ude og svømme


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2011 af blonk25 (Slettet)

Hvordan man finder rumfang og overflade af en cylinder:

V: π * r2 * højde

O: 2 * π * r * højde

 

V = volume = rumfang

O = Overflade


Skriv et svar til: Cylinders Overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.