Matematik

HASTER!!!

20. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

når et varmt metalstkke anbringes i kolde omgivelser, afkøles det. i det følgende antages det, at omgivelsernes temperatur er konstant.

metalstykkets temperatur y, målt 0C, er en funktion af tiden t, målt i sekunder. under passende forudsætninger sker afkølingen på en sådan måde, at den hastighed, hvormed metalstykkets temperatur aftager, er proportionel med forskellen mellem metalstykkets temperatur y og omgivelsernes temperatur y0. proportionalitetsfaktoren k afhænger af metalstykkets art.

opskriv en differentialligning, der beskriver, hvorledes metalstykkets temperatur ændrer sig under afkølingen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af ibibib (Slettet)

dy / dt  = k·(y - yo)


Svar #2
21. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

tak tak.

hvad beskriver hvad?

altså hvordan kan jeg uddybe mit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af mathon

v = dy/dt = k·dy

v er temperaturændringshastigheden
dy er temperaturændringen = temperaturfaldet (dy<0)


Skriv et svar til: HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.