Matematik

Retvinklede trekant!

02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)
Hej, en opgave driller mig sq!!! nogle der kan stoppe den!?

opg:

Betragt en retvinklede trekant, ABC, med vinkel C ret. LÆngden af hypotenusen er 37,32. Vinkel A er 14,86*. Beregn længderne af de to kateter?

nogle der vi sige hva man skal gøre?

thanx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2004 af Peden (Slettet)

Hvad er vinkel B?

Med tre vinkler og hypotenusen given skulle der være en mulighed for at regne den ud. (Sinus relationerne måske...)

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2004 af allan_sim

Det er en retvinklet trekant, så du kan bruge de tre "lette" udgaver af de trigonometriske udtryk:

cos(v) = (hosliggende katete)/(hypotenuse)

sin(v) = (modstående katete)/(hypotenuse)

tan(v) = (mostående katete)/(hosliggende katete)

Svar #3
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

Jah vinkel B er så (100-90-14,86) 75,14

hvad gør man så? jeg fatter ikk sinusrelationen? men nogle der kan vise mig hvordan de vil have løst den?

Svar #4
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

BINGO! tror jeg har fundet side a:

a=c x sin(a) den gælder
A=37,32xsin(14,86) = 9,571!!?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

sin(14,86)=(BC)/37,32

når du har side BC: Brug Pythagoras

Svar #6
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

hov et lille a mente jeg

hmmm hva så med b?

i biogen ka njeg se b=c x cos(A)

b=37,32xcos(14,86) = 36.. symes ikk det passer?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Brug Pythagores! a^2 + b^2 = c^2

Svar #8
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

OK 1^(1/2)!!

NU kender vi længderne til
AB(c) = 37,32
BC(a) = 9,571

a^2+b^2=c^2

9,571^2+b^2=37,32^2

b^2= 1392,782-91,604

b^2 = 1301,178

b = 36,071!! det passer da fint, gør det ikk?

Svar #9
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

kandet passe, for så vil jeg nemlig regne sådan videre i næste opgaver?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

FINT!

Svar #11
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN! - SERIØST!

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

DU MENER DET IKKE! HVORFOR ER DU SÅ UTAKNEMMELIG?

Svar #13
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

hva er det der er fokert så? du fortæller det jo ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Jeg laver gas!! Dine udregninger er på Roger Penrose niveau!

Svar #15
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

med nu!

Svar #16
02. november 2004 af Stine pigen (Slettet)

og hvad er Roger Penrose niveau for noget? mener du jeg er skod til at regne det?

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Roger Penrose er en yderst genial matematiker, som bl.a. hjælper S. Hawking.

Skriv et svar til: Retvinklede trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.