Fysik

ellære hjælp!!!!!!!!!

21. januar 2009 af nihal (Slettet)

hej..

hvordan skal jeg finde trådens længde når der angivet;

trådens tversnitsareal

resistans

temperatur

s(w) 0,054 ohm*mm^2/m

jeg tror jeg skal finde rumfanget men hvrdan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af Arctan (Slettet)

R = (ρ · L) / A ⇔ L = (R·A) / ρ

...hvor s(w) er resistiviteten (eller den specifikke resistans), A er trådens tværsnitsareal og R er resistansen.

Temperaturen skal du ikke bruge, da den formentligt er inkluderet i 0.054 ohm·mm2/m, hvis denne værdi er oplyst. Ellers kan temperaturafhængigheden udtrykkes ved flg. formel:

ρ = ρ0(1 + α·(t - t0)),  

hvor ρ0 er den specifikke resistans ved temperaturen t0 og α er temperaturkoeffficienten for tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af Arctan (Slettet)

#1. Rettelse:

...hvor s(w) er resistiviteten... ⇒ ...hvor ρ er resistiviteten...


Skriv et svar til: ellære hjælp!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.