Matematik

røringspunkt + tangetn

21. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Vis, at linien med ligningen 3x-4y+2=0 er tangent til grafen for funktionen og bestem koordinaterne til røringspunktet.

Hvad skal jeg gøre her :/ Kan ikke engang lige se mig, ud af, hvordan jeg får startet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilken funktion?


Svar #2
22. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

HOV!

Funktionen kvad.(3x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2009 af mathon

l: 3x-4y+2=0
   eller
   y = (3/4)x + (1/2)

f '(x) = (1/(2√(3x-2))*3 = 1,5/(√(3x-2))

f '(xo) = 1,5/(√(3xo-2)) = 3/4   og  x≥2/3

2 = √(3xo-2)

4 = 3xo-2

xo = 2


Skriv et svar til: røringspunkt + tangetn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.