Kemi
pH
02. november 2004 af
Eva (Slettet)
der er en opgave jeg er i tvivl om.. så jeg håbede lige at der var en som måske kunne fortælle mig om det er det rigtige jeg har gjort ;)
En opløsning HCl i rent vand har pH værdien 2,3 hvad bliver pH værdien hvis man tilsætter 75 mL rent vand til 25 mL af opløsningen?
finder først koncentrationen af [H3O+] ved at sige 10^-pH.
Derefter finder jeg stofmængden af [H3O+] ved at sige n = V(opløsning) * C([H3O+])
finder jeg koncentrationen for den fortyndede opløsning ved at sige
C n(fra før) / V (de 25mL + 75 mL)
så finder jeg den nye pH ved at tage -log af den fundne koncentration...
er det helt hen i vejret??
håber der er en som lige har tid til at kigge på det ;)
på forhånd takker.
Mvh Eva
En opløsning HCl i rent vand har pH værdien 2,3 hvad bliver pH værdien hvis man tilsætter 75 mL rent vand til 25 mL af opløsningen?
finder først koncentrationen af [H3O+] ved at sige 10^-pH.
Derefter finder jeg stofmængden af [H3O+] ved at sige n = V(opløsning) * C([H3O+])
finder jeg koncentrationen for den fortyndede opløsning ved at sige
C n(fra før) / V (de 25mL + 75 mL)
så finder jeg den nye pH ved at tage -log af den fundne koncentration...
er det helt hen i vejret??
håber der er en som lige har tid til at kigge på det ;)
på forhånd takker.
Mvh Eva
Svar #3
02. november 2004 af Damon (Slettet)
n(H3O+) ~ n(HCl) medmindre det er meget fortyndede oplsøninger kan du regne med dette.
Svar #4
02. november 2004 af frodo (Slettet)
det gælder NETOP, hvis det er meget fortyndede opløsninger!
Svar #5
02. november 2004 af Eva (Slettet)
jamen.. bruger jo ikke n(HCl)... skal jeg det??
altså sige
n(HCl) = V(opløsning) / C
???
eller er det jeg har gjort lidt det samme?
altså sige
n(HCl) = V(opløsning) / C
???
eller er det jeg har gjort lidt det samme?
Skriv et svar til: pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
