Kemi

Reaktionsorden

21. januar 2009 af playstation (Slettet)

HEJ.

er der ikke nogen som gider hjælpe mig med denne opgave plz.

Phenofthelin er kendt som syrebaseindikator. Indikatoren er farveløs når pH er under ca. 8 og pink ved højere pH. Phenthotelin er selv en syre, der ved pH under 8 kan skrives på formlen H2Ph og over 8 som Ph2-i stærkt basiske opløsninger forsvinder den pinke farve langsomt på grund af reaktionen:
Ph2- (aq) + OH – (aq) ? PhOH 3- (aq)
Pink farveløs


For at bestemme reaktionsordnen for denne reaktion er der udført 3 forsøg, hvor den eneste forskel er begyndelseskoncentrationen. I forsøgene er absorbansen målt ved 553 nm.


Forsøg 1 [OH-] = 0,20 M
t/min     A
0         0,560
1         0,454
2          0,361
3         0,292
4         0,228


Forsøg 2 [OH-] = 0,10 M
t/min          A
0            0,560
2            0,449
4            0,361
6            0,301
8            0,247


Forsøg 3 [OH-] = 0,05 M
t/min         A
0             0,560
3             0,468
6            0,315
9           0,368
12          0,313

Bestem reaktionsordnen med hensyn til Ph2- og OH-
 

jeg har forstået at jeg skal finde ud af hvilken reaktionsorden det er, men forstår ikke spørgsmålet Bestem reaktionsordnen med hensyn til Ph2- og OH-


Tak for hjælpen på forhånd :)
 


Svar #1
21. januar 2009 af playstation (Slettet)

Er der ingen som kan hjælpe :(..


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Jo selvfølgelig kan vi hjælpe:

[A] = Ph2- (Aq)

Begynd med at tage LN (A0/A)

Så får du:

tid     [A]              LN (A0/A)

0       0,56          0
1       0,454        0,209839586
2       0,361        0,439058825
3       0,292        0,651182981
4       0,228        0,898591155
 

Tegn grafen i excel LN (Ao/A) som funktion af tiden. Får du en ret linie er det en førsteordensreaktion med hensyn til ph2-.

jeg får y = 0,22385x - 0,00797 ,  R2 = 0,99924, hvor y = LN(A0/A) og x =tid
 

Så kan vi skrive op som jeg har gjort før:

A = A0 * e^(-K*t), Hvor k er hældningskoefficienten i ovenstånde ligning, K = 0,22385

A = A0 * e^(-0,22385 * t)

mht. OH-, den vender vi lige tilbage til hvis du ikke finder ud af det i mellemtiden. Du kan selv lave beregningerne for de to andre forsøg.


Skriv et svar til: Reaktionsorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.