Matematik

to ligninger med to ubekendte

21. januar 2009 af teamwork (Slettet)

hej

jeg har fået to ligninger med to ubekendte.

jeg startede med at isolere og nu sidder jeg med ligningen 2,747*x=0,36397*(x+30)

hvad gør jeg for at løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af mathon

2,747*x=0,36397*(x+30)     gang ind i parentesen

2,747*x=0,36397*x+10,9191


Svar #2
21. januar 2009 af teamwork (Slettet)

tak for svaret .

kan jeg ikke på en eller anden måde isoleret x? 

jeg kan ikke rigtig komme videre når jeg har x på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Træk 0,3697*x fra på begge sider, så er x'erne samlet på venstresiden. Så kan du dele med den konstant der står foran x til sidst.


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.