Matematik
Opg. 4.015
25. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hey...
Har lidt problemer med at differentiere en ligning.. Kunne godt bruge lidt hjælp.. opgaven er som følgende..
f(t)=11,0+4,9*sin((pi/12)(t-8)) , t=[0;24].
Har lidt problemer med at differentiere en ligning.. Kunne godt bruge lidt hjælp.. opgaven er som følgende..
f(t)=11,0+4,9*sin((pi/12)(t-8)) , t=[0;24].
Svar #2
25. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Til Rasmus Bertelsen.
Du ser funktionen som en kombination af produktfunktion og sammensat funktion.
4,9*sin((pi/12)(t-8)) differentierer du som en produktfunktion og får:
4,9*sin((pi/12)(t-8)). Derefter differentierer du
4,9*sin((pi/12)(t-8)) som en sammensat funktion og får:
(4,9*pi/12)*cos((pi/12)*t-(2/3)*pi).
Jeg håber, at dette hjælper sig, og at du forstår, hvad der bliver gjort.
Mvh. Sigmund
Du ser funktionen som en kombination af produktfunktion og sammensat funktion.
4,9*sin((pi/12)(t-8)) differentierer du som en produktfunktion og får:
4,9*sin((pi/12)(t-8)). Derefter differentierer du
4,9*sin((pi/12)(t-8)) som en sammensat funktion og får:
(4,9*pi/12)*cos((pi/12)*t-(2/3)*pi).
Jeg håber, at dette hjælper sig, og at du forstår, hvad der bliver gjort.
Mvh. Sigmund
Svar #3
27. februar 2006 af SirBille (Slettet)
hej.
Jeg sidder og bakser med den samme opgave nu.
Jeg får f'(t)=4,9*cos(pi/12*(t-8))*(pi/12)
Er det ikke rigtigt?
Jeg sidder og bakser med den samme opgave nu.
Jeg får f'(t)=4,9*cos(pi/12*(t-8))*(pi/12)
Er det ikke rigtigt?
Skriv et svar til: Opg. 4.015
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
