Matematik

røringspunkt på tangent

22. januar 2009 af babe87 (Slettet)

Min opgave lyder sådan her:

Beregn koordinaterne til røringdpunkt for t.

f(x)= x^2-3x

tangent: y=x-4

jeg har sat de to forskrifter lig med hinanden. Så bliver den sådan her : x^2-4x+4

Hvordan finder jeg så rørgningpunktet til tangenten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2009 af Isomorphician

Hvis det er en tangent, skulle der gerne kun være én løsning til andengradsligningen:

x2 - 4x + 4 = 0

Denne løsning kan du så finde vha. den almindelig løsningsformel, eller vha. faktorisering.


Svar #2
22. januar 2009 af babe87 (Slettet)

skal jeg så bare findet nulpunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2009 af Isomorphician

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2009 af Isomorphician

....eller....du skal finde den ene x-værdi der opfylder andengradsligningen.

Den x-værdi skal du så indsætte i en af de oprindelige ligninger for f(x) eller tangenten for at få y-værdien til røringspunktet.


Skriv et svar til: røringspunkt på tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.