Matematik

2 Spørgsmål, haster :)

22. januar 2009 af Lebello (Slettet)

Jeg har problemer med denne opgave...

En funktion f er bestemt ved f(x)=x+1/x, x>0
 Bestem den stamfunktion F til f , der opfylder, at F(1) = 3,5 .

Og denne :)

En funktion f er bestemt ved
f (x) =5x - e^x ,  - 4 ≤ x ≤ 8  .
 Bestem funktionens maksimum.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2009 af NejTilSvampe

 F(x)= 0,5x^2 + ln(x) + k

3,5 = 0.5*1^2 + ln(1) + k

k= 3,5 - 0.5*1^2 - ln(1)


Svar #2
22. januar 2009 af Lebello (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til den stamfunktion?


Svar #3
22. januar 2009 af Lebello (Slettet)

k= 3,5 - 0.5*1^2 - ln(1)

Hvad betyder det?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2009 af NejTilSvampe

altså din stamfunktion er:

F(x)= 0,5x^2 + ln(x) + (en konstant som jeg kalder k)

Nu skal du finde ud af hvad k er for at din funktion rammer  punkt (1;3,5)

så jeg isolerer k og får det til k= 3,5 - 0.5*1^2 - ln(1) = 3

så din endelige stamfunktion bliver:

F(x)= 0,5x^2+ln(x)+3


Svar #5
22. januar 2009 af Lebello (Slettet)

Super! Tak for det


Skriv et svar til: 2 Spørgsmål, haster :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.