Matematik

linjens ligning!!

02. november 2004 af gurl (Slettet)
Hejsa..

Jeg har fået nogle mat opg., har lavet dem alle, forstår bare ikke denne her, håber i kan hjælpe, er helt blank li' nu:

Linjen n går gennem(-2,1) og (q,-3) og er parallel med linjen m, der har ligning 2y=3x-2. Bestem q, og opskriv en ligning for n.

Jeg ved godt hvordan jeg skal opskrive ligningen...Nogen der gider at forklare hvordan jeg finder q ?!formel og something like that, det vil være til stor hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2004 af Samuel (Slettet)

Jo, ser du, idet n er parallel med m, kender du jo hældningskoefficienten for n. Da du kender punktet (-2,1) og funktionsværdien i tallet q, kan du så umiddelbart tænke dig til, at q må være -10/3.

Svar #2
03. november 2004 af gurl (Slettet)

Samuel..

Jeg forstår det ik :S...har facit listen, der står der at det bliver til -14/3

Kan du forklare hvordan du får det til -10/3, takker på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Løs: dy/dx = 3/2

dvs. (-3 -1)/(q+2) = 3/2

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

du har ret bør jeg måske tilføje.

Svar #5
03. november 2004 af gurl (Slettet)

hehe, du gør mig endnu mere forvirret!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2004 af Samuel (Slettet)

Argh.. Jeg antog, at 2-tallet (2y=..) i ligningen for m, var en slåfejl...

Vil lære noget harakiri af -1...

Beklager.

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Jajajaja - jeg brugte samme undskyldning, da min moder fandt mig, halvt afklædt, bagbundet på et bordel syd for Køge. Thai-pigerne kunne ikke dansk du-ved-nok.

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#5: I would appreciate if you addressed me “Doctor” – I believe I’ve earned it.

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Måtte lige lave en update ... ALLE skal kunne se Samuels fejl.

Skriv et svar til: linjens ligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.