Matematik

defferentiering med ln

22. januar 2009 af Colloio (Slettet)

Jeg skal have fundet max og min. for denne funktion f(x)=2*(ln+3). hjælp


Svar #1
22. januar 2009 af Colloio (Slettet)

rettelse Jeg skal have fundet max og min. for denne funktion f(x)=2*ln(x2+3). hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2009 af mathon

f '(x) = 2*(1/(x2+3))*(2x) = (4x)/(x2+3)

ekstremum kræver
f '(xo) = (4xo)/(xo2+3) = 0

hvor
nævneren (xo2+3) ≥ 3

hvorfor
tælleren 4xo = 0
dvs. xo = 0

monotoniforhold:
for x<0 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>0 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

hvoraf ses, at

f(x) har minimum for x = 0
 


Skriv et svar til: defferentiering med ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.