Matematik

tegneprogram

22. januar 2009 af frederikengel (Slettet)

hej

jeg mangler et program hvor de normale matematiske udtryk er tilgængelige og hvor man kan lave kordinatsystemer i er der nogen der ved hvor man finder sådan et.

jeg har også brug for hjælp til at omsætte punkter i et kordinatsystem til ligning udgangspunktet er liniære ligninger.

hilsen frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2009 af camillalaursen (Slettet)

Du kan bruge excel til alt dette.

Jeg ved at du kan omsætte punkterne til en ligning, men det er et par år siden jeg har brugt det, så kan ikke lige huske hvordan. Men der er ofte en god hjælp funktion i dette program. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2009 af peter lind

prøv graph


Svar #3
22. januar 2009 af frederikengel (Slettet)

til svar 2 har lige prøvet graph og det er rigtig godt til mit behov.

hvis nu vi siger at x=2 x=4 og y=2 y=4 kan jeg så lave en ligning umiddelbart ud af det. ja det kan jeg godt men kan det gøres med blyant og papir eller skal jeg have fat i programmet for at gøre det. det er til en opgave jeg skal lave og spørgsmålet er om ligningen skal opgivet eller findes selv.

hilsen frederik


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2009 af peter lind

Ligningen kan godt findes uden brug af program. Har du givet to punkter (x1,y1) og( x2,y2) findes hældningen a af a=(y2-y1)/(x2-x1). Liniens ligning er så y=a(x-x1)+y1 eller y=a(x-x2)+y2. Jeg kan ikke svare på om ligningen skal findes eller blot skal angives. Det kommer an på hvad formålet med opgaven er og er en sag mellem dig og din lærer. Det kan aldrig skade at angive hvordan du har fundet ligningen.


Svar #5
23. januar 2009 af frederikengel (Slettet)

ok jeg er stadig ikke helt med på det der med ligningen. det er regressionsligning jeg skal have lavet eks på dataene x= -4,      -1,       2,         7,       8,        10

                             y=8,88  4.28  -o,31  -7,96  -9,49  -12,55

kan det gøres manuelt og ikke via en grafregner eller anden form for udstyr men udelukkende med papir og blyant. venligst vis rækkefølgen det gøres på hvis det er muligt

hilsen frederik


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Du kan lave linær regression ved at gøre, som foreskrives i vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:retlinje.pdf

Skriv et svar til: tegneprogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.