Matematik

arealer af funktioner

22. januar 2009 af pibm (Slettet)

hej, jeg har ret mange problemer med en opgave, jeg har en parabel, med rødderne r1=-3 r2=-2 og r3=2, og den afgrænser to punkter M1 og M2, med henholdsvis arealerne 3/4 og 32, jeg skal så bestemme den integrerede ligning for m1 og m2, med andre ord.

r1=-3

r2=-2

r3=2

M1=3/4 og

m2=32

og jeg skal finde ∫_(-3)^(-2)¦?f(x)? dx og ∫_(-3)^2¦?f(x)? dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er ikke nogen parabel, men jeg kender godt opgaven. Det første spørgsmål burde være lige til. Har du selv noget forslag til, hvordan opgaven kan løses?


Svar #2
22. januar 2009 af pibm (Slettet)

jeg skal starte med at finde a... ved at tage den der "y=a(x-r1)(x-r2)" men tror jeg giver fortabt, da jeg i en tidligere opgave skulle bruge den til os at finde a ved hjælp af 2 rødder, og ka ikk huske det overhovedet


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal ikke bruge funktionsforskriften til noget som helst. Du får opgivet de størrelser, du skal bruge.


Svar #4
22. januar 2009 af pibm (Slettet)

jamen, jeg skal da bruge en formel til at kunne finde formlen, der skal integreres, når man skal have arealet... med andre ord... jeg skal regne baglæns, og finde formlen... ved bare ikke hvordan...

meget rodet sagt...

skal integrere areal udregningen og finde formlen vil jeg mene, som der så skal bruges for at kunne få det resultat


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej, du skal ikke regne baglæns. Du får jo direkte opgivet arealerne af de to områder.


Svar #6
22. januar 2009 af pibm (Slettet)

men hvordan får man så udregnet formlen???

eller skal man bare rende formlen et stykke? og lave noget helt andet???


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Nej. Du skal vide, hvad integralet fra -3 til -2 egentlig er for noget. Hvad betyder det tal, som du får ud, hvis du kunne lave det integrale?


Skriv et svar til: arealer af funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.