Matematik

Monotoniforhold og ekstrema

24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

Hej jeg har en opgave der lyder:

Find monotoniforhold og ekstrema for funktion f

f(x)=ln(x+2)+x^2                            xe*]-2;∞]

*element

Nogle der kan hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle bud? :)


Svar #2
24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

jeg tror jeg skal differentere ln  .. men ved ikke helt hvordan.. og hvad jeg skulle gøre efter


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er rigtigt nok, at du skal differentiere f(x). Prøv at gøre det under brugen af reglen for differentiation af sammensat funktion.


Svar #4
24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

 kan jeg finde en regel nogle steder på nettet ?


Svar #5
24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

 jeg har fundet regnereglen.. men jeg ved slet ikke hvordan jeg skal sætte det samme 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4+5: I skulle gerne have lært at bruge den i skolen og ellers står det nok også i din bog. :)


Svar #7
24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

 hehe ja .. har fundet det i bogen.. der står noget med ln(x)' = 1/x  .. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Det er også rigtigt. :)


Svar #9
24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

 Kommer der så til at stå 

f'(x)= 1 / x+2 + x^2 ---> men det kan da aldrig være en funktion ?

eller kommer den til at hedde f'(x)= x^2+x+2  


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Sæt nogle paranteser, men nej; det kommer der ikke til at stå.


Svar #11
24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

f'(x)=(1/x+2)+x^2  --> f'(x)=x+0,5+x^2 --> f'(x)=x^2+x+0,5

undskyld jeg er så umulige :p.. men har lidt svært ved det her emne.. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Det går nok. Alle er forskellige, og du har garanteret mange klassekammerater, der også har svært ved det.

Lad os se på formlen:

f(g(x)) ' = f'(g(x)) *g'(x).

Hvad er f(x) og hvad er g(x) i dit tilfælde? Vi kigger på ledet ln(x+2)


Svar #13
24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

ja ved det.. men bliver forvirret af ln ..  men jeg prøver ..

 f(x)=ln

g(x)=(x+2)

f(g(x))'=(1/x(x+2))+1                   


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: Ikke helt. Det er rigtigt nok sat op med f(x) = LN(x) og g(x) = x+2

Den sammensatte funktion: f(g(x))  er da = LN(x+2)

Prøv nu at tage dem hver især og differentiere. Altså, bestemt f'(x) og g'(x).


Svar #15
24. januar 2009 af Kurdoking (Slettet)

 Har lige fået hjælp af en kammerat Jerslev..

Mange tak for hjælpen .. :P

håber jeg kan huske det..  ellers vender jeg tilbage næste gang ;)


Skriv et svar til: Monotoniforhold og ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.