Matematik

Trekant vinkler og længde

24. januar 2009 af Heksin (Slettet)

To trekanter ABC og A(1)BC er beliggende som på tegningen nedefor.

Det oplyses at A = 20°, A(1) = 30° og at afstanden mellem A og A(1) er 10 meter.

Beregn de manglende sider og vinkler i de to trekanter.

Vink! Find først afstanden mellem B og C.

Hvordan beregnes denne opgave?

Vedhæftet fil: ABC A(1)BC.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Du har to ligninger med 2 ubekendte: tan(20)=|BC| / (10+|A(1)C|) og tan(30)=|BC| / |A(1)C|


Svar #2
24. januar 2009 af Heksin (Slettet)

gider du forklare det lidt nærmere?

men ellers tak for hjælpen også :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Den retvinklede trekant ABC opfylder tan(20) = |BC| / |AC|, hvor |AC|=10+|A(1)C| den anden retvinklede trekant A(1)BC opfylder tilsvarende tan(30) = |BC| / |A(1)C| ... så er det bare at løse de to ligninger for |BC| og |A(1)C|


Skriv et svar til: Trekant vinkler og længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.