Matematik

Differentialligning

24. januar 2009 af maria350 (Slettet)

Hejsa

Jeg har problemer med denne opgave, håber der er nogle der kan hjælpe:) 

Opgaven lyder således: bestem til differentialligningen dy/dx-3y=e^x  l den løsning hvis graf i punktet

P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y=x-5


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2009 af mathon

yo = 1-5 = -4

dy/dx = 3*(-4) + e1 = -12+e

tangentligning:
y+4 = (-12+e)(x-1)


Svar #2
24. januar 2009 af maria350 (Slettet)

skal jeg udregne tangentens ligning eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af mathon

                                               y = (e-12)x + (8-e)

                               ≈     y = -9,28172x + 5,28172


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.