Matematik

Diskriminant

25. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

hej,

Jeg har lige brug for at få hul med den første opgave.

Bestem koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne:

f1(x)=2x2+3x+2

Okay jeg ved godt at man skal tage diskriminanten og så putte det ind i formlerne for bla. toppunkt.

Men mit spørgsmål er, hvordan i alverden beregner man diskriminanten, altså a, b og c.. hvad gør man f.eks. hvis der står et "x" eller hvis x er i anden... håber det gjorde det lidt mere klart hvad mit problem er.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af ibibib (Slettet)

a er tallet foran x2, i denne opgave er a=2.

b er tallet foran x, i denne opgave er b=3.

c står alene, i denne opgave er c=2.


Svar #2
25. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

NÅRHHHH!!! var det faktisk ikk andet :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af mathon

f1(x) = 2x2 + 3x + 2 = 2(x-(-3/4))2 + (7/8)


Svar #4
25. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

... og det havde du regnet med at jeg skulle ku forstå!!?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af mathon

skæring med y-aksen, hvis ligning er x = 0

f1(0) = 2*02 + 3*0 + 2
..............

skæring med x-aksen, hvis ligning er y = 0

0 = 2(x+(3/4)))2 + (7/8)   hvilket ikke er muligt,

da 2(x+(3/4)))2 + (7/8) ≥ (7/8)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2009 af mathon

...alternativt

T = (-b/(2a),-d/(4a))

d = 32 - 4*2*2 < 0  og a > 0

hvorfor f1's graf kun ligger i 1. og 2. kvadrant
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2009 af 2007xMVK (Slettet)

 a=2

b=3

c=2

formel for diskriminant:

d=b2 - 4*a*c

Formel for toppunkt

T = (-(b/2*a);-(d/4*a))

formel for skæringspunkter med x-aksen

x= (-b±√d)/2*a

Formel for skæringspunkt med y-aksen

x=0


Svar #8
25. januar 2009 af flemmings-helte (Slettet)

thanks dude


Skriv et svar til: Diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.