Matematik

udt.

25. januar 2009 af EMJ (Slettet)

Hej, jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal løse denne her opgave, håber der er en der kan hjælpe. :)

En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grundlinje, og en cirkels areal
er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.


a) Indfør passende variable, og opstil et udtryk, som beskriver denne sammenhæng.
b) Udtryk radius i cirklen ved trekantens højde og grundlinje.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af mathon

Atrekant = ½*h*g

Acirkel = π*r2  

½*h*g  = Atrekant = Acirkel = π*r2

  a)                                                    ½*h*g = π*r2

  b)                                          r = √((h*g)/(2π))


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

h = trekantens højde, g = trekantens grundlinie, r = cirklens radius; udtryk trekantens areal ved h og g, og cirklens areal ved r.

areal af trekant = areral af cirkel


Svar #3
25. januar 2009 af EMJ (Slettet)

Okay, det forstår jeg godt. Har lige et andet spørgsmål, hvordan differencere man

97,5*t*e-0.39t


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

f(t) = 97,5t, h(t) = -0,39t, g(h(t)) = e-0,39t

(f(t)g(h(t)))' = f '(t)*g(h(t)) + f(t)*g'(h(t))*h'(t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af mathon

f '(t) = 97,5*e-0.39t + 97,5t*e-0.39t*(-0,39) = 97,5(1-0,39t)e-0.39t


Skriv et svar til: udt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.