Matematik

Stamfunktion

25. januar 2009 af Pnol (Slettet)

Hvordan finder jeg stamfunktionen til:

∫2x/x2-1 dx

Uden brug af lommeregner


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2009 af Isomorphician

Hint: 2x/x2 = 2x-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2009 af ibibib (Slettet)

#0. Husk at skrive parenteser hvis x2-1 står i nævneren.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

jeg går ud fra, at der under brøkstregen står x2 - 1. Sæt t = x2 - 1, så er dt = 2xdx.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.