Fysik

Tyngdeacceleration

25. januar 2009 af Regitze Bjergegaard (Slettet)

Hej :)

Jeg ville blive rigtig glad hvis nogen kunne hjælpe mig med disse opgaver:

Jeg skulle i den første opgave beregne tyngdeaccelerationen ved jordoverfladen og har fået et tal der hedder 1,98*10^20 m2/Kg2. Kan det passe?

Opgaven lyder videre:

a) Find en tabel over solens og planeternes masser og radier. Beregn for solen og for hver planet tyngdeaccelerationen ved dens overflade.

Vi forestiller os nu at anvende en vægt, som er justeret til at vise massen ved jordoverfladen. Til følgende spørgsmål har vi placeret en masse på 100 kg på vægten.

b) hvad viser vægten for jupiter og pluto?

(Dette skal afleveres tirsdag d, 27/1)  På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej - du skulle gerne ende med noget i retningen af 9,82 m/s^2 = 9,82 N/kg. Hvad er din fremgangsmåde?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af MarsDK (Slettet)

Kunne forestille mig at du benytter

F = G Mm/r^2 ?

Så er tyngdeaccelerationen ved en planets overflade

g = G M/r^2

hvor M er planetens masse, og r dens radius

Kan du se hvorfor?


Svar #3
26. januar 2009 af Regitze Bjergegaard (Slettet)

Jeg har fundet en løsning på opgaven, der gerne skulle være rigtig. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Tyngdeacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.