Fysik

konditallet

25. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Har forsøgt at lave denne opgave og vil gerne have noget feedback på om det er rigtigt?

Opgaven  lyder:

Den svenske fysiolog Per Oluf Åstrand har udviklet en simpel test, der kan bruges til at vurdere en persons kondital. Grundlaget for testen er, at forsøgspersonen 30 gange pr. minut stiger op på en 40 cm (for kvinder 33 cm) høj skammel og ned igen, skiftevis med højre og venstre fod først.


1. Hvilket arbejde udfører en mandlig forsøgsperson med massen 70 kg ved opstigningen?
A = m•g•h = (70 kg)(9.82 m/s2)(0.4 m) = 274,96 J

Fysiologiske undersøgelser viser, at kroppen på nedturen også må levere et positivt arbejde, som er ca. 15 % af arbejdet på opturen.
 

2. Hvilken gennemsnitlig effekt præstere forsøgspersonen under testen?
 

Gennemsnitlig effekt = (30•m•g•h + 30•m•g•h•15%) / Λt
= 30•m•g•h•(1 + 0.15) / Λt
= (30)(70kg)(9.82 m/s2)(0.4 m)(1 + 0.15) / (60 s)
≈ 158 W.
Hvor 30•m•g•h er det totale arbejde ifm. "opstigning" og 30•m•g•h•15% er det totale arbejde ifm. "nedstigning".


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Asbjørn, elektronik ing. (Slettet)

Det ser rigtigt ud ...


Skriv et svar til: konditallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.