Kemi

Fra mol/L til mg/L

26. januar 2009 af reol33 (Slettet)

 Hejsa

Har en opgave som går ud på at beregne indholdet af NaCl i mineralvand i mg/L, i det her tilfælde brugte vi

50mL så jeg tror det er det jeg skal bruge som V. Jeg har brugt formlen c= n/V, så det bliver

c= 0,03mmol* 50mL= 1,5mol/L, er der en måde jeg kan omskrive dette til mg/L? Min stofmængde er 0,03

mmol, molaremasse er 58,44, massen er 0,001753gr.,


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af djharsk (Slettet)

(mol/L) * (g/mol)  = g/L


Svar #2
26. januar 2009 af reol33 (Slettet)

 når, så jeg ganger bare c med n?..så det bliver:

1,5mol/L * 58,44 gr/mol= 87,66 gr/L, right?


Svar #3
26. januar 2009 af reol33 (Slettet)

 * ganger c med M


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Du har enhedsssnask.

c = n * V = 0,03mol * 0,05L = 0,0015mol/L


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Hov, jeg så ikke lige den var opgavet i mmol. Så blivet det en faktor 1000 mindre.


Svar #6
26. januar 2009 af reol33 (Slettet)

 kan jeg så bare sige:
87,66*1000=87660mg/L


Svar #7
26. januar 2009 af reol33 (Slettet)

  eller bliver jeg nød tl at omregne min molaremasse til mg/mol ved at bruge m/n=M, hvor jeg har omregnet massen til mg, altså 1,753mg?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2009 af mathon

1 g/mol = 1mg/mmol


Svar #9
26. januar 2009 af reol33 (Slettet)

så den molaremasse er både i g/mol og mg/mol?...det bliver så:

1,5mol/L * 58,44 gr/mol= 87,66 mg/L?


Svar #10
26. januar 2009 af reol33 (Slettet)

 ...help?


Skriv et svar til: Fra mol/L til mg/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.