Matematik

Tangentplan

26. januar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej..........

En kugle er givet ved ligningen: (x- 2)2 + (y + 2)2 = 16

og planen : α = 8(y-6) = 0

Hvordan undersøge man om planen er en tangenplan til kuglen..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af peter lind

Hvis Det er en tangentplan har planen og kuglen præcis et punkt fælles.

En anden mulighed. Hvis det er en tangentplan vil afstand mellem plan og centrum for kuglen være lig med radius.


Skriv et svar til: Tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.