Matematik

Vinkel-halveringslinjen

26. januar 2009 af manday (Slettet)

Hej..

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde nogle sider i en trekant.

Jeg får af vide at b=3 og vinkel-halveringslinjen vA=4

Nogen der ved hvad vinkel halveringslinjen betyder? og hvordan jeg kan bruge det, til at finde de andre sider og vinkler..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=623419

...


Svar #2
26. januar 2009 af manday (Slettet)

uuh taak..

men er ik helt med, hvordan man finder vinklerne?

ku du vise et eks eller noget lign.?

takker:D


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. januar 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=621309


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2009 af Isomorphician

Du kender alle siderne, så kan du bruge definitionerne på cos, sin eller tan til retvinklede trekanter:

sin(v) = a/c

cos(v) = b/c

tan(v) = a/b


Svar #5
26. januar 2009 af manday (Slettet)

hvordan det, når jeg kun kender siden b, som er 3. ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2009 af Isomorphician

#5 Jeg troede du havde kigget på linket i #1.


Svar #7
26. januar 2009 af manday (Slettet)

Undskyld hvis jeg spørger dumt..

Men skal jeg ik først finde vinklerne og derefter siderne?


Svar #8
26. januar 2009 af manday (Slettet)

#6 joov det har jeg.. men der står ik hvordan hun finder frem til vinklerne.. og det er det jeg gerne vil vide.. men tak for hjælpen anyway.. :D


Svar #9
26. januar 2009 af manday (Slettet)

Nogen der vil hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2009 af mathon

genlæs #3


Svar #11
26. januar 2009 af manday (Slettet)

Det har jeg flere gang nu.

Du skriver:

vA's skæring med BC kaldes D.

af den retvinklede ΔACD fås:
cos(A/2) = b/vA = 3/4

cos(A) = 2(cos(A/2))2 - 1 = 2*(3/4)2 - 1 = 2*(9/16) - 1 = (9/8) - (8/8) = (1/8)

Det forstår jeg ik helt.. Er det en af vinklerne eller hvad?
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2009 af mathon

kan du hurtigt se på en skitse


Skriv et svar til: Vinkel-halveringslinjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.