Matematik

Andengradsligning

27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

3x2+6x= 20

Hvordan løser man den?:s

Min lærer fortalte os det forleden dag, og det virkede virkelig let.

håber i kan hjælpe mig igang


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

3x^2+6x=20

laver du bare om til: 3x^2+6x-20=0

kan du så regne den herfra?


Svar #2
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

#1: okay, prøver lige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

super!! ellers siger du da bare til.


Svar #4
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Hmm, jeg får noget der slet ikke giver mening.

Jeg laver den på den her måde:

3x^2-6x-20=0

a= 3 b= 6 c= -20

D= -62-4*3*-20 = 276

Når jeg tager kvadratroden af 276, så giver det et komma tal, håber du kan hjælpe.-

 hvor ligger fejlen henne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

du har helt ret, jeg kan ikke se du har lavet nogen fejl.

det er sku lidt underligt .. er du sikker på at du har skrevet den ordenligt af. Det sker sommetider at det er der fejlen ligger!?


Svar #6
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

3x2-6x= 20

DER SKAL STÅ MINUS


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

så ved jeg det virkelig ikke, desværre. 


Svar #8
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

X= 3,8 og -1,77 er det tætteste jeg kommer på!


Svar #9
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

er det rigtigt eller?:s


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

det helt rigtigt, !!!

jeg regnede bare med at i ikke måtte bruge lommeregner, hehe that's all. Men ellers ja så er det så simpelt.


Svar #11
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Chiiiqua : så det jeg resultat jeg fik, det fik du også:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Yep. har fået samme resultat. (=


Svar #13
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

#12
 

Yep. har fået samme resultat. (=

Kanon, tusind tak.

håber min lærer acceptere at der er nogle decimaltal.


Svar #14
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

nu hvor vi er igang så har jeg et anden spørsmål men i samme kataogri.

"Bestem x, når 1 er rod i 2x2-3x+c = 0 Bestem derefter den anden rod.

kan du hjælpe med den?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Øj den var lidt sværer.. 2 sek. så prøver jeg lige at regne ud for at se om det kan passe.


Svar #16
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Nøj tak, men lad vær med at skrive det korrekte resultat da jeg gerne selv vil prøve:)

hvis du kan sparke mig igang så kunne det være mega fedt


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

ja ja self. men nu bliver jeg lidt i tvivl, jeg har da altisd troet at rod og x, var det samme???!


Svar #18
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

Rod= løsning:)


Svar #19
27. januar 2009 af Tobias11111 (Slettet)

men ja x= rod rigtig nok:)

hehe


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

okey jamen så vil mit foreslag være: at starte bagfra.. dvs.

x = -b (+-) kvadratrod d  / 2*a = 1

og indsætter alle de kendte værdier heri.

vi får dermed: x = 3 (+-) kvadratrod d  /  4 = 1

og så er det jo bare med at isolere d.

(JEG ER SLET IKKE SIKKER, men lige nu kan jeg kun se det som det logiske.)


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.