Matematik

Fordobling

27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

I en bakteriekultur vokser antallet af bakterier med 12 % i timen. Til at starte med er der 10000 bakterier.

Hvor lang til går der, før antallet af bakterier er fordoblet?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2009 af Isomorphician

Løs: 2 = 1,12x


Svar #2
27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

x = 1,12/2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2009 af Isomorphician

Nej.

2 = 1,12x <=>

log(2) = x*log(1,12) <=>

....


Svar #4
27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

jamen er det kke annuitetsregning du skal bruge ? også finde n istedet for A?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2009 af Isomorphician

Du skal isolere x i ligningen fra #3.


Svar #6
27. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

hmm.. prøver mig lige lidt frem


Skriv et svar til: Fordobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.