Matematik

Stamfunktioner!

27. januar 2009 af Guf123 (Slettet)

Hej Studieportalen.

Jeg har problemer med følgende opgave:

De samtlige stamfunktioner til polynomiet: f (x) = 12x^2 + 12x - 12, skal bestemmes.

Håber der er nogle, som kan (og vil) løse denne opgave for mig, da jeg ikke selv kan finde ud af den.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2009 af mathon

F(x) = ∫(12x2 + 12x - 12)dx

...........

benyt

∫(f(x) + g(x) - h(x))dx = ∫f(x)dx + ∫g(x)dx - ∫h(x)dx
og
∫k*xndx = k*(1/(n+1))xn+1 = k/(n+1)xn+1


Skriv et svar til: Stamfunktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.