Matematik

Omformning af ciklens ligning

28. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Hej :)
Er der en som kan hjælpe mig med at omforme følgende ligning til cirklens ligning:

K: x^2-6x+y^2+4y+z^2-10z+22=0

???

Venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

x2 - 6x + y2 + 4y + z2 - 10z + 22 = 0

x2 - 6x + y2 + 4y + z2 - 10z = -22

(x - 3)2 + (y + 2)2 + (z - 5)2 = -22 + 9 + 4 + 25 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af peter lind

Det er da en kugles ligning. Ellers. Du skal bruge at -6x, 4y og -10 z er det dobbelte produkt, når du udregener (a+b)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2009 af mathon

kuglens ligning

x2 - 6x + y2 + 4y + z2 - 10z + 22 = 0

x2 - 2*(3x) + 32 - +  y2 + 2*(2y) + 22 - 4  +  z2 - 2*(5x) + 52 - 25  = -22

(x-3)2 - +  (y+2)2 - 4  +  (z-5)2 - 25 = -22

(x-3)2 + (y+2)2 + (z-5)2 = -22 + 9 + 4 + 25

                                     K: (x-3)2 + (y+2)2 + (z-5)2 = 42


Svar #4
28. januar 2009 af Tina. (Slettet)

Tusind tak begge to :)
Ja jeg mente selvfølgelig os kuglens ligning

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Omformning af ciklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.