Fysik

Universets alder

28. januar 2009 af faerker (Slettet)

Jeg skal beregne universets alder med formlen: t = 1 over H

Men først skal jeg omregne H. formlen lyder: H = 18,04 km/s over 3,00*10^5 km/s * My. 

Mit spørgsmål er så, hvad er My? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #0: Øh - I den sammenhæng er det ikke noget, jeg er bekendt med. Det er korrekt, at universets alder er givet som 1/H, hvor H er Hubblekonstanten. Hvis du kan slå den op, kan du bare bruge en tabelværdi.

Hvis ovenstående er noget, der står i din bog, så står der nok også, hvad my er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det står for Megaparsec, som er 3,26 millioner lysår


Svar #3
28. januar 2009 af faerker (Slettet)

 der står nemlig ikke hvad My betyder, det er det er så forvirrende. 


Svar #4
28. januar 2009 af faerker (Slettet)

 #2 tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #2: My? Det er MPc, du tænker på. Overvej desuden enheden - Hubblekonstanten har en enhed af tid^-1. Det får H ikke, hvis My er i MPc.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Enheden for størrelsen 1/H er sekunder *lysår/meter


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #6: Bestemt, men det er enheden for H, vi snakker om. Hvis H beregnes ud fra en formel, hvor der ikke er enheder på udover MPc, så får du ikke nogen tid ud af at sætte den i minus første. Bemærk, at tidsenheden forsvinder i #0s formel og der kun er en afstand tilbage, hvis My er megaparsec.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#7 Jeg skrev det på baggrund af den opgivne værdi her i hendes spørgsmål:

"Jeg skal beregne universets alder med formlen: t = 1 over H"


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

 #8: Derfor går det stadigvæk ikke op med din My = MPc. Kig på enheden. Vi er vel enige om, at (km/s)/(km/s) = 1, for så er der kun MPc tilbage, og så bliver enheden for universets alder MPc^-1, der ikke er nogen tid.


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. februar 2010 af krQllz (Slettet)

Mpc er en afstand...

Ydermere er H = 71 km/(sek*Mpc)

Man skal første udregne 1 Mpc til kilometer d.v.s. 1 Mpc= 3,08*10^19 km. Man får nu at universets alder i sekunder er:
3,08*10^19 km*s/71 km =universets alder i sekunder.
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2010 af QaZZaQ

Hvis der i opgave beskrivelsen ikke står det beskrevet nærmere er det helt sikkert ikke en optimal opgavebeskrivelse.

Det kommer af engelsk , hvor man for år bruger y således at My betyder millioner år.


Skriv et svar til: Universets alder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.