Matematik

binominalfordeling

29. januar 2009 af Quark0 (Slettet)

En stokastisk variabel X er binomialfordelt med antalsparameter n=50 og sandsynlighedsparameter p=0,30.
 

bestem: P(X<20) , P(X=20) og P(X>15)

>< - disse betyder "større end / mindre end og ligmed.

Er der nogle der kan hjælpe mig med en metode til hvordan jeg gør det?


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du har sikket en tabel hvor du kan slå dette op ...

P(X=20) under punktsandsynligheden for binomialfordelingen med parametre (n;p)=(50 ; 0,3)

og de to øvrige under fordelingsfunktionen for binomialfordelingen med parametre (n;p)=(50 ; 0,3)

hvor du i den sidste udnytter P(X≥15)=1-P(X≤14)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Få fat i en tabel over binimialfordelinger . Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Sandss..doc

Skriv et svar til: binominalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.