Matematik

Hjælp !

29. januar 2009 af sekerim (Slettet)

Funktionen f er givet ved f(x)=ln(x)+x+3 , jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af Isomorphician

- Find f'(x)

- Find f'(1)

- Find f(1)

Brug tangentligningen:

y = f(x0)(x - x0) + f(x0), hvor x0 er x-værdien fra dit punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

tangenten har ligningen y - f(x0) = f '(x0)(x - x0), hvor f(x) = ln(x) + x + 3, f ' (x) = 1/x +1, x0 = 1

                                                                                            f(x0) = 4,                 f '(x0) = 2

Du kan se det hele grafisk i vedh. fil.

Vedhæftet fil:ln.doc

Svar #3
29. januar 2009 af sekerim (Slettet)

Tusind tak :D


Skriv et svar til: Hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.