Matematik

Let spørgsmål

29. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan jeg gøre dette her, det skulle være lige til ellers.

Man har en linje med en  paramaterframstilling.

x=1 + T

y=2 - T

Z=3 + T

Undersøg om P( 4, -1, 6 ) er et punkt på linjen ?

Hvordan er det nu det gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Indsæt punktet

4=1+t

-1=2-t

6=3+t

Så skal du se om t får den samme værdi i alle 3 ligninger.


Svar #2
29. januar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg får

3

-3

3

da jeg får -3 i den ene så ligger punket ikke på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2009 af NejTilSvampe

-1=2-t

0=3-t

t=3

de er alle sammen 3


Skriv et svar til: Let spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.