Matematik

månedsrente?

29. januar 2009 af dorskid (Slettet)

I en reklame skriver et finanseringsselskab, at den årlige rente på et lån er 22%. Renten tilskrives månedsvis. Bestem den månedlige rente.

Er der nogen der kan hjælpe? og hvad hedder formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af Isomorphician

(1+r)12 = 1,22, isoler r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2009 af Booklover (Slettet)

Du omdanner de 22% til en fremskrivningsfaktor, dvs. 22/100 + 1 = 1,22.

Dernæst tager du den 12 rod af fremskrivningsfaktoren, altså de 1,22 = 1,01671

For så at finde pr. måned tager du resultatet fra før, substraherer med 1 og multiplicerer med 100;

(1,01671 - 1) * 100% = 1,6709% i rente pr. måned.

... tror det er sådan du gør det!

M.


Svar #3
29. januar 2009 af dorskid (Slettet)

Vi ved, at ?(1+r)?^12=1,22^12

Vi omskriver r^12 og udregner månedsrente
1,22^1/12 = 1,01671%

Kontrol: 1,01671^12-1=0,22=22%

er renten så ikk 1,0671%?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2009 af Isomorphician

Renten er (1,01671 - 1) * 100 % = 0,01671*100 % = 1,671 %


Skriv et svar til: månedsrente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.