Matematik

Funktionsanalyse

29. januar 2009 af kimor (Slettet)

Hej. Jeg er ved at lave en funktionsanalyse hvor jeg bl.a. skal bestemme vendetangenter.

min funktion hedder f(x) =  1-cos(2x)

den er differentiere til f´(x) = 2 * sin(x)                       f´´(x) = 4* cos(2x)

For at finde punkterm hvor der er vendetangentere har jeg sat  f´´=0

Men så er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre for at finde forskriften for vendetangenten??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

d/dx(1-cos(2*x))=2sin(2x) , (reglen om en sammensat funktion, f'(g)x)*g'(x), f'=0<=>x=0+n*π, n=1,2...


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Der er ingen garanti for, at der er vendetangent, hvor f ''(x) = 0. Tænk f.eks. på funktionen g(x) = x4. Men i dit tilfælde er den god nok. Hvis der er vendetangent i x0, så er tangentens hældning f '(x0).


Skriv et svar til: Funktionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.