Matematik

hjælp til integralregning med substitution.

30. januar 2009 af KLDP (Slettet)

Hej hej...

jeg sidder lige med en opgave mere om integalregning som jeg ikke kan finde ud af. håber der er nogle der kan hjælpe mig:)

opg. Bestem, uden brug af lommeregner:

          S= integraltegnet:)

                                                                          S 1 / tanx dx

- benyt definitionen af tan og anvend substitution.

på forhånd mange tak herfra:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skriver ∫(cos(x))/(sin(x)) dx og så sætter du u=sin(x) <=> du = cos(x)dx og får ∫1/u du = ln(u)+C =

ln(sin(x) + C


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2009 af Isomorphician

Hint: tan(x) = sin(x)/cos(x), cos(x) ≠ 0


Skriv et svar til: hjælp til integralregning med substitution.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.