Matematik

Vendetangent !

30. januar 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.. Jeg har differentieret funktionen 1-cos(2x) og sat f´(x) = 2*sin(2x)        og f ´´(x) = 4 *cos(2x)

Jeg har sat f ´´(x) = 0 og fundet x, som gerne skulle være x = (pi/4) + n *(pi/2)

Men hvordan finder jeg ligningen til vendetangenten.


Svar #1
30. januar 2009 af SørenV (Slettet)

Ved godt at når jeg har en cosinusfunktion vil der være mange vendetangenter, men kan man ikke vise noget alligevel ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hejsa mate :)

Hvis du skal finde en vandret vendetangent skal du gøre følgende..

find f ' ( x ) af din funktion.. F ' (x) fortæller dfig om hældningen på de forskellgie steder af din oprindelige funktion.

Du ved at en vendetangent har en hældning på 0, MEN, de thar et minimum og et maksimum også..

Så det du gør er at du sætter f ' (x ) = 0. Så får du måske 1, 2 eller 3 x-værdier..

Så skal du jo så undersøge om det sted hvor hældningen er 0, om det er maksium, et minimum, eller om det er en vandret vendetangent..

Hvis du f.eks. f ' ( 5 ) = 0. Så vælger du tallet 4 og sætter ind i f ' (x ).. hvis tallet er over nul betyder det at grafen før f ' ( 5 ) = 0, er stigende.. Så tar' du f.eks. f ' ( 6 ) , hvis det tal giver under nul, er din graf efter f ' ( 5) faldende, så har du et maksimum.. Hvis det er en vendetangent skal hældningen før være stigende, og hældningen efter også være stigende. Håber det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ligningen til vendetangenten.. ups havde jeg ikke set.. hvad niveau har du matematik på? MEner du ikke bare at du skal fortælle at du skal redegøre for hvor der er en vendetangent?


Svar #4
30. januar 2009 af SørenV (Slettet)

Nej. Jeg skal finde ligningen til vendetangen, da den skal tegnes ind sammen med min graf f(x) og f´(x)!

ellers tak..


Skriv et svar til: Vendetangent !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.