Matematik

eksponentiel funktion - bestem a og b

30. januar 2009 af PainInTheAss (Slettet)

er blevet stillet denne opgave :

Antal år efter 2001:                                  0                  4

Dagligt antal personrejsende:        35 359        50 118

( skal læses som en tabel ^ )

Det daglige antal personrejser over Øresundsbroen i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen  y = b . ax , hvor y er det daglige antal personrejsende, og x er antal år efter 2001.

a) Bestem tallene a og b.

Ved ikke hvordan jeg skal finde dem? Håber nogen kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2009 af peter lind

sæt x=0, y=35359 ind i ligningen. Det giver b. Sæt derefter x=4, y=50118 ind i ligningen. Det giver en ligning til bestemmelse af a.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion - bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.