Kemi

hjælp!!!

31. januar 2009 af [email protected] (Slettet)

Hvordan beregner man fx en HCl-opløsnings koncentration ud fra et titreringsresultatet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

n = V*C

n = m/M

Opskriv reaktionsligningen og afstem den. Opstil en masseblance med mol HCl på den ene side og mol NaOH på den anden side. Husk så at tage molforholdet med. Molforholdet mellem HCl og NaOH er 1:1 så den er lige til at gå til..............


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Du oplyser ikke om det er natriumhydroxid du titrerer med. Da det antages, at det er natriumhydroxid (som er titrator med kendt konc.) har vi netop i ækvivalenspunktet, at

HCl(aq) + NaOH(aq) → NaCl(aq) + H2O(l)

dvs. saltsyre og NaOH-opløsningen har reageret i forholdet 1:1 (H+(aq) + OH-(aq) → H2O(l)) således, at:

nNaOH, tilsat = nHCl

Den tilsatte stofmængde af NaOH-opløsningen beregnes, idet:

nNaOH, tilsat = cNaOH · VNaOH, tilsat    (hvor VNaOH, tilsat aflæses på buretten/fuldpipetten).

Da den tilsatte stofmængde af NaOH er lig stofmængden af saltsyren, kan vi finde saltsyrekoncentrationen ved:

cHCl = nHCl / VHCl, start.


Skriv et svar til: hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.