Matematik

Tretrinsreglen

01. februar 2009 af Sannie_K (Slettet)

Hej :)

Er der nogen som kan forklare mig tre - trins reglen trin for trin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af mathon

1)  her opstilles et udtryk for Δf(h)

2)  her opstilles et udtryk for Δf(h)/h

3)  her beregnes limes Δf(h)/h = f '(xo)
                         h→0
 


 


Svar #2
03. februar 2009 af Sannie_K (Slettet)

Forstår det ikke helt.

Beviset står sådan her i bogen (men er interesseret i at vide hvad der sker led for led):

1. a(sekant)= delta y / delta x = f(x+deltax)-f(x) /delta x = k*g(x+delta x) - k*g(x)/ delta x

2. = k* g(x+delta x) - g(x) /delta x

3. Da g er differentiabel, har brøken grænseværdien g'(x), og derfor gælder

delta y/delta x --> k*g'(x) for delta x --> 0

hermed er det vist, at f'(x) = k*g'(x).
 


Skriv et svar til: Tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.