Matematik

Trigeometri

01. februar 2009 af heidi1992 (Slettet)

Har problemer med en ellers ret simpel trigeometri opgave. Men har stiret mig helt blind på den håber der er nogle der kan hjælpe.

opgaven lyder:

i trekant ABC er a = 5,97   b= 18,5  og c = 15,67

beregn trekantens vinkler.

vi er blevet undervist i Cos, Sin og Tan.

så hvis der bare er nogle der vil hjælpe med af finde ud af hvilken af formelerne jeg skal bruge vil det være en stor hjælp.

PÅ FORHÅND TAK


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 brug cosinus-relationen til at beregne den første vinkel → brug sinus-relation for at beregne den næste → brug at vinkelsummen i en trekant er 180 grader til at beregne den sidste


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2009 af peter lind

Du skal bruge udvidet pytagoras til at finde en af vinklerne. Af praktiske grunde er det bedst at du finder vinklen overfor den største side altså i dette tilfælde vinkel B. Dernæst brug sinusrelationerne til at finde en af de andre vinkler. Den sidste vinkel findes derpå nemmest af at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Heidi, trekant.doc

Skriv et svar til: Trigeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.