Matematik

tilstandsligning

02. februar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ved et forsøg med luftarternes tilstandsligning målte man sammenhørende værdier af tryk p (mmHG) og temperatur t(C) idet rumfanget var konstant:
T: 0. 10. 20. 30. 40. 50. 60. 70.
P: 690. 716. 742. 770. 798. 825. 850. 877.
Bestem en forskrift for den lineære funktion, der bedst beskriver p son funktion af t.
Benyt modellen til at angive p, når t=35.
Bestem derefter den temperatur t, der svarer til p=0

Når jeg bruger statlist på min lommeregner og så ser på Y1, får jeg forskriften: 689,5+2,686x
Det kan da umuligt regnes ud lettere? Kan det?
 

Og hvordan udregner jeg så de næste to? Skal de ikke bare indsættes i forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2009 af Isomorphician

Du skal indsætte 35 på x's plads, og udregne.

Du skal løse:

0 = 689,5 + 2,686x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal starte med at plotte punkterne ind på et stykke papir. Dernæst tegner du den rette linie, der bedst passer til punkterne, det vil sige, nogle af punkterne ligger over linien og andre ligger unde linien. Så måler du dig frem til hældningskoeffecienten. Ved konstant volumen er p(T)=k*T. Det er det udtryk, du skal finde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2009 af mathon

p(t) = 2,685714*t + 689,5

p(35) = ???
...........

0 = 2,685714*t + 689,5

2,685714*t = -689,5

t = -(689,5/2,685714)


Svar #4
02. februar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Årh genialt! (: Det er da egnetligt ikke så svært igen så! Alletiders. Jeg forsøger mig ligefrem og skriver igen, hvis jeg får problemer.

Mange tak!


Skriv et svar til: tilstandsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.