Matematik

Lingning til tangent

02. februar 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Jeg har den her ligning :

f(x)=1/4x3-x2-x+4

og så skal jeg finde ligningen til grafens tangent.

Kan godt gøre det med et enkelt led, men ikke med den her da den har 4 led :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2009 af mathon

f '(x) = (3/4)x2 - 2x - 1

tangentligning:
y - f(xo) = f '(xo)(x-xo)
 


Svar #2
02. februar 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Ja det ved jeg..

men hvordan er det jeg finder xo og f'(xo)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Grafen har uendelig mange tangenter. Du må på en eller anden måde vide hvilken, tangent der er tale om. 


Skriv et svar til: Lingning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.